Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

μια ξεχασμενη αναρτηση

Το προηγουμενο κειμενακι ηταν χριστουγενιατικο. Αλλα ξεχαστηκε λιγο...





Ειναι ή Ελλάδα τελικά ο διαφθορέας της Ευρώπης?
(ή Ωδη στο απων δεντρο του Συνταγματος)


Περνώντας απο το σύνταγμα προχθές ασυναίσθητα έψαχνα το χριστουγενιάτικο δέντρο του Νικηταρά. Δεν υπήρχε τιποτε εκτός απο κάποια κρεμαστα λαμπάκια. Οικονομική κρίση βλέπετε.
Το ενδιαφέρον όμως ήταν οτι κανείς απο την παρέα δεν δήλωσε στεναχωρημένος ιδιαίτερα απο την έλλειψη. Το αντίθετο. Αργότερα με άλλο κόσμο και σε σχετική συζήτηση εμαθα οτι οι διαδηλωτές στο Λονδίνο έκαψαν το Χριστουγενιατικο δέντρο.

"Τελικά η Ελλάδα ειναι ο διαφθορέας της Ευρωπής, δεν νομίζω οτι θα το εκαναν ποτέ αν δεν το είχαμε κανει εμεις πρωτοι!" ήταν η ατακα που μου έκανε ποιο πολύ εντύπωση.

Με ιντρίγκαρε η ιδέα, έχουμε αραγε τετοια επιρροή στην Ευρωπη? Ηταν τα Χριστουγενιάτικα δεντρα ενα "αβατο" που καταργήσαμε?
Το διαδυκτιο πάντως μου αποκαλυψε  οτι το χριστουγενιάτικο δεντρο στην πλατεία Τραφαλγκαρ δεν κάηκε τελικα. Το προλαβαν οι πυροσβέστες. Αλλή μια αποδειξη των διαφορών μας. Εδω κάηκε και ειμαι σιγουρη οτι αν ξαναγινοτάν οτιδήποτε παλι δεν θα το προλαβαιναν. Ετσι και αλλιως οι  συνθηκες δεν ειναι ίδιες. Τοτε καιγοταν όλη η Αθήνα λογω της συσορευμένης οργής ενω στην Αγγλία λογω των αυξησεων στα διδακτρα και εν γένει της οικονομικής κρισης. Το αν πήραν την ιδέα απο εμας δεν το γνωριζω. Δεν ξέρω κατα πόσο τα χριστουγεννιάτικα δεντρα στις κεντρικές ευρωπαικές πλατείες παρέμεναν ανεγγιχτα σε περιοδους αναταραχων. Αυτο που γνωριζω ομως είναι οτι οι Αγγλοι, που τους κοροιδεύουμε για κρυώκολους, ξενέρωτους και διάφορα αλλα κοσμητικά ειναι στους δρομους και διαμαρτυρονται  προκαλώντας κλυδωνισμούς στην βρετανική κυβερνηση. Εμεις τι κανουμε? (Και οχι δεν προτεινω να καψουμε τα δεντρα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: