Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Περι αγανάκτησης και διαφημιστικών φυλλαδίων




Που λέτε το μαγαζάκι μου το εχω 1 1/2 χρονο. Εχω παρατηρήσει πλέον κατι περιεργο. Ενω μπαινουν οι κλασσικοι διανομείς πιτσας, σουβλακίων καφεδων κλπ δεν μπαίνουν ποτέ τύποι απο κόμματα. Και στις εθνικες και στις δημοτικες εκλογές το ίδιο. Στις δημοτικές μου μπηκε μονο ενας ανεξαρτητος (μη με ρωτησετε "καταγωγή"δεν το ψαξα).
Δύο τινά συμβαίνουν τρομαζουν απο τις νεκροκεφαλές ή τους έχει προγγίξει ο προηγουμένος ιδιοκτήτης (που ήταν και λιγο τσαντίλας απο οτι εχω καταλαβει) .Δεν με χαλαει ιδιαίτερα να σας πω. Καλύτερα.

Χθές λοιπον το μεσημέρι καθομούν στο μαγαζι της γειτονίσσας (γεια σου Αννα με τα καλλυντικα σου!) και γενικως ημασταν σε φαση πολυ σοβαρης κοινωνικής υπαρξιακής ανάλυσης (πίναμε φραπε και λίωναμε κοιτωντας το ταβάνι...μεσημερι γαρ...).
Μπαινουν λοιπόν 2 κυριούλες και μας δινουν φυλλαδίακια. Απο ΚΚΕ μας λένε συγκεντρώση και πορεία πεμπτή 20.00 στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας.
Ανεβηκε το κοντέρ απο 0 σε 5.000 στροφες σε ένα δευτερολέπτο. "Γιατι δεν κατεβαινετε στο Συνταγμα" Της λέω " Τι νόημα έχει αύτη η πορεια στην Καλλιθέα την ωρα που στο συνταγμα θα γινεται χαμος?"  Η πρώτη της αντιδραση ήταν να μου πεί οτι εχει κατέβει ηδη μια φορα αλλά δεν εχει νόημα και να μη μιλαω γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν εχω κατεβει.
Καθε μερα κατεβαινω της λεω. Και αφου θελετε να την κανετε την πορεια σας ενταξει αλλα μετα να πατε Συνταγμα.
Και μου αρχιζει μια θεωρια οτι εξαιτιας του ΚΚΕ εχουν ξυπνήσει ολοι και οτι θα ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  για αυτο και να παμε στις πορειες του ΚΚ αντι στο Συνταγμα. Τοσα χρονια (συνεχισε να μου λεει) εγω ειμαι στο δρομο και θα επρεπε να με ευχαριστεις για αυτο γιατι χαρη σε μας σηκωθήκανε απο τους καναπέδες... Χαρη σε μας καταλαβαινει ο κοσμος οτι πρεπει να ξυπνησει. Και η Καλλιθέα εχει ποιο πολύ αναγκη την συγκεντρωση γιατι τα τοπικα προβλήματα ειναι πολλα. Δεν βλέπω ποσα μαγαζια κλεινουνε?

Πηγα να της απαντησω οτι αυτο δεν επρεπε να ενδιαφερει το ΚΚ εφοσον προκειται για καθαρα καπιταλιστικο συστημα που καταρρέει και θα επρεπε να το σκέφτει αλλιως, αλλα σταματησα. Η κυρια ήταν ενα απλο παπαγαλακι χωρις προσωπική αποψη. Και πολύ ασχοληθηκα.

Δεν τα εχω με το ΚΚΕ, με τις κυριουλες που κανουν οτι τους πει το οποιοδήποτε κομμα τα εχω. Ουτε λέω οτι το Συνταγμα ειναι Κινήμα ούτε οτι θα καταφέρει κατι. Αλλα το να μαζευτει η τοπική ομαδα του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεια της Καλλιθέας θα ειναι νομιζω στο Τοπ Τεν αδιαφορων γεγονώτων της χρονιας...

Μεγαλώσα σε μια οικογένεια αρκετα παραξένη. Ολοι αριστέροι απο την μια και ολοι δεξιοι απο την αλλη. Απο Μακρονήσο μεχρι βασιλοφρονές. Τραγελαφικές καταστάσεις. Ο ένας θείος να σου φέρνει ριζοσπαστη και ο αλλος να προσπαθει να σε ψησει οταν μεγαλωσεις να ψηφισεις δεξια...
Αυτο που καταλαβα απο την οικογενεία μου ειναι οτι πρεπει εγω να βαζω το μυαλο μου να δουλεψει και να  ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ...

Α και οταν εφυγε η κυριούλα απο την γειτονίσα εννοείται πηγα τρεχοντας στο μαγαζι μου και ρωτησα τον Νικο "Μπηκε μήπως καμια κύρια και μοιραζε φυλλαδια?"
Εννοειται πως με κοιταξε με απλανες βλέμμα και με ρώτησε "Ποια κυρια ? τι φυλλάδια?

Ναναι καλά ο Sid ( o σκελετός του μαγαζιου μας ) αυτος κανει μάγια στα κομματοσκυλα και δεν μπαινουνε...



1 σχόλιο:

maruli είπε...

Ενα απο τα ποιο τραγικά φαινόμενα της συχρονης ελληνικης αριστεράς (λεμε τωρα) ειναι αυτο ακριβως: Δεν μπορεις να δηλώνεις μαρξιστης και να το παιζεις υποστηρικτής των μικρων εμπορων, κατ εξοχην μικροαστικου στρωματος. Αλλα οταν το ιδιο το κομμα που υποστηριζεις εχει ξεχασει την (ξαναλεμε τωρα) ιδεολογια του και το παιζει ¨εμεις κανουμε διαδηλωσεις μονοι μας γιατι κατεχουμε την απολυτη αληθεια και οι αλλοι δεν ξερουν" απαιτει και τους αναλογους οπαδους.
Τα υπολοιπα κομματα απαιτουν ακριβως το ιδιο απο τους οπαδους τους, απλα δεν εχουν το προκαλημα οτι εχουν ιδεες